Skip to main content

Alianța Universităților Europene E³UDRES²

Ce este E³UDRES²?

E³UDRES² este o Alianță Universitară Europeană – o rețea de instituții de învățământ superior situate în Europa, care au decis să colaboreze în domeniile cercetării, predării și inovației. Nouă instituții de învățământ superior fac parte din E³UDRES²:

  • Universitatea de Științe Aplicate St. Pölten – coordonator al alianței (Austria, A ST-POLT03)
  • Universitatea de Științe Aplicate UC Leuven-Limburg (Belgia, B HASSELT20 / B LEUVEN18)
  • Universitatea de Științe Aplicate JAMK (Finlanda, SF JYVASKY11)
  • Universitatea de Științe Aplicate Fulda (Germania, D FULDA01)
  • Universitatea Maghiară de Agricultură și Științe ale Vieții (Ungaria, HU GODOLLO01)
  • Universitatea de Științe Aplicate Vidzeme (Letonia, LV VALMIER01)
  • Universitatea de Științe Aplicate Saxion (Țările de Jos, NL ENSCHED03)
  • Universitatea Politehnică din Setubal (Portugalia, P SETUBAL01)
  • Universitatea Politehnica Timișoara (Romania, RO TIMISOA04)
Vezi detalii

Ce urmărește E³UDRES²?

E³UDRES² este abrevierea pentru „Universitate europeană angajată și antreprenorială ca motor pentru regiuni europene inteligente și sustenabile”.

E³UDRES² promovează dezvoltarea orașelor mici și mijlocii și a mediului lor rural în regiuni europene inteligente și sustenabile și, de asemenea, explorează modul în care universitățile vor funcționa în viitor.

E³UDRES² integrează educația bazată pe provocări, cercetarea orientată spre misiune, inovația centrată pe om, precum și schimbul de cunoștințe deschis și implicat ca domenii de bază interconectate și își propune să creeze un campus multiuniversitar exemplar în toată Europa.

Prin dezvoltarea de formate educaționale inovatoare, bazate pe provocări, care rup normele de rol, E³UDRES² oferă participanților șansa de a colabora în moduri cu totul noi. Formate precum Hackathonuri, I Living Labs sau Bootcamp-uri oferă educatorilor și cursanților posibilitatea de a lucra împreună în moduri noi, găsind soluții la provocările din viața reală transmise de părțile interesate regionale – și prin aceasta ajută la dezvoltarea regiunilor lor.

E³UDRES² a format trei rețele de cercetare pentru a investiga subiecte presante care ne vor afecta viitorul. Cercetarea este crucială în dezvoltarea universităților viitoare și a regiunilor inteligente și durabile – în timp ce cercetarea din E³UDRES² ia în considerare contribuțiile regionale, scara și caracterul european sunt întotdeauna păstrate.

Vezi detalii

Cum te poți implica în E³UDRES²?

  1. Accesați secțiunea Știri și evenimente a site-ului web E³UDRES² pentru a vedea apelurile de candidaturi deschise în prezent.
  2. Înscrieți-vă la buletinul informativ E³UDRES² pentru a primi noutăți de la alianța E³UDRES² făcând clic aici.
  3. Trimiteți întrebările dvs. echipei E³UDRES² făcând clic aici.
  4. Urmărește-ne pe Social Media pentru a fi la curent cu această inițiativă!

.

Vezi detalii