Skip to main content

Mobilități Erasmus+ de predare

Mobilități Erasmus+ de predare în anul universitar 2024-2025

Eligibilitate

Pentru a se putea realiza o mobilitate de predare prin programul Erasmus+ este necesar ca următoarele condiții minimale să fie îndeplinite:

  • candidatul să fie cadru didactic, angajat al UPT atât la momentul candidaturii, cât și în perioada preconizată de mobilitate;
  • candidatul să se încadreze în limitele numărului maxim de mobilități  Erasmus+ dintr-un an universitar;
  • acordul Erasmus+ între UPT și universitatea gazdă să fie valid, în domeniul ISCED solicitat de candidat, iar locul pentru care se candidează să fie disponibil;
  • candidatura să fie depusă cu cel puțin 40 de zile înainte de data preconizată de începere a mobilității.

Candidații cu dublu statut (cadre didactice / doctoranzi ) sunt rugați să contacteze personalul DRI la numărul 0256403034 înaintea depunerii candidaturii, în vederea realizării setărilor corespunzătoare în platformă.

Calendar selecție

Candidaturile pentru mobilități în anul academic 2024-2025 se depun în perioada 01.09.2024 – 30.06.2025 pe platforma https://mobilitati.upt.ro/

Candidaturile se depun conform procedurii în vigoare cu minim 40 de zile înainte de data preconizată de începere a mobilității.

Număr de locuri, durată și destinații posibile

Acorduri în baza cărora se pot efectua mobilități în anul universitar 2024-2025 (mobilități de predare) – actualizat 14.02.2024

În 2024-2025 pot să fie finanțate în jur de 100 mobilități de predare cu durata cuprinsă între 2 și 5 zile de activitate.

Apeluri la candidaturi pentru mobilități de predare la universitățile partenere

*Apelurile la candidaturi sunt organizate în funcție de termenul limită fixat de parteneri

IUNIE 2024

APRILIE 2024

  • SRH University Heidelberg (D HEIDELB05). Perioada 06.10.2024 – 11.10.2024. Conform acordului se pot efectua 3 mobilități de predare cu durata de 5 zile fiecare în domeniul 0714 – Electronics and automation (coord. dep. Mihaela Lascu).  Sunt încurajate să participe cadre didactice care pot efectua mobilitatea împreună cu +5 studenți. Detalii aici. Video de la ediția anterioară aici. Formular de înregistrare: aiciTermen limită: 02.04.2024

Dosar mobilitate

DOCUMENTE PRE-MOBILITATE:

  1. Formularul de candidatură – se completeaza pe https://mobilitati.upt.ro. Pentru instrucțiuni utilizare platformă click aici.
    • ATENȚIE! Toate câmpurile trebuie completate. Dacă nu au existat mobilități anterioare, treceți „0”. Dacă rămân câmpuri necompletate formularul nu se poate salva sau transmite.
  2. Invitație sau e-mail / scrisoare de accept – se emite de către universitatea gazdă
  3. Teaching agreement
    1. Mobilitățile de predare se pot derula exclusiv în domeniile și pe codurile ISCED menționate în acordul Erasmus+
    2. Participantul la mobilitate transmite pe e-mail acordul de predare către administratorul de mobilități în vederea verificării conținutului documentului
    3. Participantul la mobilitate încarcă pe platforma mobilitati.upt.ro acordul de predare cu toate semnăturile obținute (în ordine : participant, Coordonator Instituțional Erasmus+ din UPT, responsabil semnare acorduri de predare în instituția gazdă)
    4. Administratorul de mobilitate aprobă sau respinge/revizuiește acordul de predare pentru finalizarea fluxului documentului pe platforma mobilitati.upt.ro
  4. Copie carte de identitate
  5. Detalii cont bancar (cont în EUR, deschis pe numele participantului la mobilitate)
  6. Declarație GDPR
  7. Declarație transport verde în cazul în care deplasarea se face folosind mijloace de transport sustenabile (autoturism folosit de mai mulți bursieri Erasmus+, autocar, tren, etc.).
  8. Contract financiar
    1. Administratorul de mobilități încarcă contractul financiar pe platforma mobilitati.upt.ro
    2. Participantul la mobilitate descarcă contractul financiar de pe platforma mobilitati.upt.ro, verifică datele, îl semnează și încarcă pe platforma mobilitati.upt.ro documentul în format pdf. Dacă participantul semnează contractul financiar folosind semnătura digitală, atunci nu mai este necesar să vină la DRI pentru a semna olograf contractul. Dacă semnătura este una scanată, atunci va fi necesar ca participantul la mobilitate să vină și la DRI pentru a semna fizic contractul financiar.
    3. Administratorul de mobilități descarcă de pe platforma mobilitati.upt.ro contractul financiar, obține restul semnăturilor, și încarcă contractul financiar aprobat de toate părțile pe mobilitati.upt.ro pentru finalizarea fluxului documentului.
  9. Cerere ordin de deplasare
    1. Cererea de ordin de deplasare se întocmește după ce contractul financiar este aprobat.
    2. Administratorul de mobilități încarcă cererea de OD în ciornă (menționând suma finanțată prin programul Erasmus+ și proiectul/contul proiectului) pe platforma mobilitati.upt.ro
    3. Participantul la mobilitate descarcă cererea de OD de pe mobilitati.upt.ro, completează rubricile libere, și – după ce aceasta este aprobată prin registratura electronică – încarcă pe platforma mobilitati.upt.ro documentul vizat ân format pdf.
    4. După emiterea ordinului de deplasare de către DRI, administratorul de mobilități încarcă pe platforma mobilitati.upt.ro ordinul de deplasare cu cererea aprobată în anexă pentru finalizarea fluxului documentului.

DOCUMENTE POST-MOBILITATE:

  1. Atestat de prezență – semnat în original de universitatea gazdă
  2. Dovezi de transport (dus-întors) și/sau dovadă cazare
  3. Chestionar ECAS – se va primi linkul pe e-mail
  4. Chestionar post-mobilitate
  5. Fotografii pentru diseminarea experienței

Sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale

O persoană cu nevoi speciale este un potențial participant a cărui situație personală fizică, mentală sau de sănătate este de așa natură încât participarea sa la proiect/mobilitate nu este posibilă fără sprijin financiar suplimentar. Instituțiile de învățământ superior care au selectat studenți și/sau personal cu nevoi speciale pot solicita un grant de sprijin suplimentar de la Agenția Națională pentru a acoperi costurile suplimentare de participare a acestora la activitățile de mobilitate. Sunt eligibile costurile legate direct de participanții cu nevoi speciale și de însoțitorii care participă la activități transnaționale de predare, de formare și de învățare inclusiv costuri legate de transport și de ședere, dacă sunt justificate și câtă vreme nu se solicită un grant pentru acești participanți prin intermediul categoriilor bugetare „transport” și „sprijin individual”. Prin urmare, pentru persoanele cu nevoi speciale, grantul poate să fie mai mare decât sumele maxime ale granturilor individuale menționate mai sus. În ceea ce privește însoțitorii studenților și ai membrilor personalului cu nevoi speciale, aceștia au dreptul de a primi o contribuție în conformitate cu prevederile privind mobilitatea personalului (dacă durata totală a șederii însoțitorului în străinătate este de maximum 60 de zile) sau cu cele privind mobilitatea studenților (dacă durata totală a șederii în străinătate depășește 60 de zile).