Skip to main content

Mobilități Erasmus+ de formare

Mobilități Erasmus+ de formare în anul universitar 2023-2024

Eligibilitate

Pentru a putea candida la o mobilitate de formare prin programul Erasmus+ este necesar ca următoarele condiții minimale să fie îndeplinite:

  • candidatul să fie angajat al UPT atât la momentul candidaturii, cât și în perioada preconizată de mobilitate;
  • candidatul să se încadreze în limitele numărului maxim de mobilități  Erasmus+ dintr-un an universitar;
  • candidatura să fie depusă cu cel puțin 3 săptămâni înainte de data preconizată de începere a mobilității;
  • candidatura trebuie să fie depusă înainte de termenul limită fixat pentru anul universitar vizat (a se vedea secțiunea „Calendar selecție”)

Candidații cu dublu statut (angajați UPT și doctoranzi) sunt rugați să contacteze personalul DRI la numărul 0256403034 înaintea depunerii candidaturii pe Solemove, în vederea realizării setărilor corespunzătoare în platformă.

Calendar selecție

Candidaturile se depun pe parcursul anului universitar 2023-2024 cu cel puțin trei săptămâni înainte de data preconizată de începere a mobilității.

Termen limită depunere candidaturi: 14.06.2024

Număr de locuri, durată și destinații posibile

În anul universitar 2023-2024 pot să fie finanțate în jur de 50 mobilități de formare cu durata cuprinsă între 2 și 5 zile de activitate.

Acordurile valabile în anul universitar 2023-2024 (studiipracticăpredareformare) – situația la 29.09.2023

Apeluri la candidaturi pentru mobilități de formare la universitățile partenere

*Apelurile la candidaturi sunt organizate în funcție de termenul limită fixat de parteneri:

IUNIE 2024

  • Program intensiv mixt de învățare a limbii italiene (nivel A1/A2) organizat de Universitatea din Cagliari (I CAGLIAR01). Mobilitate virtuală: 17.07.2024. Perioadă mobilitate fizică: 22-26.07.2024. La finele cursului se oferă 5 ECTS. Pentru informații suplimentare se pot contacta organizatorii pe e-mail cu „BIP Cagliari, 22-26 July 2024” în subiectul mesajului. Termen limită: 12.06.2024

MAI 2024

APRILIE 2024

MARTIE 2024

FEBRUARIE 2024

IANUARIE 2024

  • Săptămâna internațională a Universității din Bonn (Germania, D BONN01). Tematică: Noi abordări ale serviciilor pentru studenți și personal din universități. Perioada: 13-17.05.2023. Limba de lucru: engleză (nivel minim: B2). Participanții vor pregăti și prezenta un poster privind serviciile oferite, bunele practici și digitalizarea în domeniul lor de activitate. Formular de candidatură: aici. Termen limită: 26.01.2024.
  • Săptămâna internațională a Universității Paul Valery Montpellier 3 (Franța, F MONTPEL03) se adresează personalului administrativ implicat în proiecte de mobilități internaționale care pot prezenta bune practici în domeniile: programe intensive mixte (BIP), proiecte de mobilități KA171 (ICM), promovarea mobilităților internaționale Erasmus+ KA131 (SMS, STA, STT), promovarea practicilor sustenabile în proiectele de mobilități, primirea și integrarea studenților internaționali. Perioada: 22-26.05.2024. Taxă de participare: 250 EUR. Eveniment în limba engleză. Înscriere: aici. Termen limită: 08.01.2024.

Dosar mobilitate

  1. Opis dosar Erasmus STT
  2. Formularul de candidatură se completează online pe platforma SoleMove:
    • Login: Alegeți Politehnica University of Timisoara
    • Log in using: UPT
    • Nume de utilizator: adresa de e-mail UPT
    • Parola: parola adresei de e-mail furnizate de UPT
    • Ghid utilizare platformă SoleMove
  3. Invitație sau e-mail / scrisoare de accept – se emite de către instituția gazdă
  4. Training ageeement
  5. Cerere ordin de deplasare
  6. Declarație privind derularea mobilităților finanțate prin programele Erasmus+ și Spațiul Economic European (SEE): ROEN
  7. Copie carte de identitate
  8. Cont IBAN
  9. Atestat de prezență
  10. Dovezi de transport (dus-întors)
  11. Chestionar post-mobilitate

Informații generale

Subzistență și transport:

  1. Baremuri de finanțare pentru transport și subzistență
  2. Calculator distanțe Erasmus+

Sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale

  • O persoană cu nevoi speciale este un potențial participant a cărui situație personală fizică, mentală sau de sănătate este de așa natură încât participarea sa la proiect/mobilitate nu este posibilă fără sprijin financiar suplimentar. Instituțiile de învățământ superior care au selectat studenți și/sau personal cu nevoi speciale pot solicita un grant de sprijin suplimentar de la Agenția Națională pentru a acoperi costurile suplimentare de participare a acestora la activitățile de mobilitate. Sunt eligibile costurile legate direct de participanții cu nevoi speciale și de însoțitorii care participă la activități transnaționale de predare, de formare și de învățare inclusiv costuri legate de transport și de ședere, dacă sunt justificate și câtă vreme nu se solicită un grant pentru acești participanți prin intermediul categoriilor bugetare „transport” și „sprijin individual”. Prin urmare, pentru persoanele cu nevoi speciale, grantul poate să fie mai mare decât sumele maxime ale granturilor individuale menționate mai sus. În ceea ce privește însoțitorii studenților și ai membrilor personalului cu nevoi speciale, aceștia au dreptul de a primi o contribuție în conformitate cu prevederile privind mobilitatea personalului (dacă durata totală a șederii însoțitorului în străinătate este de maximum 60 de zile) sau cu cele privind mobilitatea studenților (dacă durata totală a șederii în străinătate depășește 60 de zile).